Μεσοθεραπεία

Τα τελευταία χρόνια η μεσοθεραπεία χρησιμοποιείται για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της γήρανσης του δέρματος, για τη δερματική χαλάρωση, για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας και της τριχόπτωσης. Έτσι λοιπόν είναι μία ιδανική θεραπεία για:

•   ενυδάτωση, σύσφιξη και λείανση των ρυτίδων του προσώπου
•   αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας, της χαλάρωσης και του τοπικού πάχους στο σώμα
•   αντιμετώπιση της τριχόπτωσης στο τριχωτό της κεφαλής.

Η μεσοθεραπεία είναι μία μέθοδος κατά την οποία διοχετεύουμε μικρές ποσότητες ουσιών όπως υαλουρονικό οξύ, βιταμίνες, μέταλλα, αμινοξέα, ένζυμα σε κάποιο σημείο του σώματος. Η διοχεύτεση των ουσιών αυτών γίνεται είτε με μικρό-ενέσεις στο χόριο, το οποίο αποτελεί το μεσαίο στρώμα του δέρματος (από όπου πήρε και το όνομα της η μεσοθεραπεία), είτε με τη βοήθεια μίας συσκευής micro-needling.

Η τεχνική με microneedling βασίζεται στη χρήση ενός ειδικού κυλίνδρου που αποτελείται από μικροβελόνες μήκους 0,25-2mm (ανάλογα τη περιοχή της θεραπείας), οι οποίες διαπερνούν την επιδερμίδα και εισχωρούν στο χόριο. Οι ινοβλάστες που βρίσκονται εκεί αντιδρούν στο ερέθισμα αυτό, παράγουν κολλαγόνο και προάγουν την φυσική επούλωση του δέρματος. Ταυτόχρονα κατά τη διάρκεια της θεραπείας γίνεται εναπόθεση διάφορων συστατικών (που αναφέρθηκαν παραπάνω) τα οποία με τη βοήθεια των μικροακίδων εισχωρούν άμεσα και εύκολα στα πιο βαθιά στρώματα της επιδερμίδας.

  30′       €80